4 gangen verrassingsdiner
inclusief scropino
42,50 euro p.p.
Filetto al carpaccio € 15,50
Flinterdun gesneden ossenhaas, truffeldressing, Parmezaanse kaas, dun gesneden rode ui, pijnboompitten.
Zacht gegaard kalfsvlees met tonijnmayonaise, kapper appeltjes, pijnboompitten en rucola
Antipasta € 15,50 p.p
( bestellen vanaf 2 personen)
Gorgonzola, geitenkaas, mozzarella, bruschetta, gegratineerde scampi, pastrami, proscuitto, salami, carpaccio ossenhaas, vitello tonnato.
Kreeften- garnalen bisque, mosselen, garnalen, gerookte zalm, gamba.
Huisgemaakte soep van rode ui, knoflook en rode wijn, geserveerd met gegratineerde kaas crostini en crostini pesto – tomaat
Scalapino € 16,50
Gebakken coquilles met uitgebakken proscuitto op verse tagliatella
Agnello € 16,50
Gebakken lamshaas op een rozemarijn risotto
Voorgerecht
Bonbon van gerookte zalm, gevuld met rucola en Hollandse garnalen met een rode peper mayonaise
Hoofdgerechten heeft u de keuze uit
Gebakken zwaardvis steak met een citroen-witte wijn saus
Of
Gebakken varkenshaas, ingerold in pancetta, met een saus van bospaddenstoelen en rode wijn
Dessert
Chocolade moulleux met kaneelsaus en kokos ijs
Verse sardine filets en gamba’s uit de oven met citroen, knoflook en artisjok, geserveerd met geroosterd knoflook brood en pasta met pepertjes en groene kruiden.
Merluzzo € 30,00
Heerlijke moot gebakken kabeljauw met een saus van saffraan en witte wijn
Bistecca € 30,00
In roomboter gebakken kalfsentrecote met een saus van gerookte knoflook
Faraone € 30,00
Gebakken parelhoen gevuld met mozzarella, basilicum en olijven, overgoten met een olijven vinaigrette
Deze gerechten worden geserveerd met seizoen groenten, aardappelgerecht en pasta.
Italiaanse kazen, vers fruit, balsamico siroop, brood,
olijven, noten.
Lange vingers, mascarpone, koffie, cacao, vanille-ijs, koffie karamel.
Affogato € 12,-
Klassiek dessert van vanille ijs met chocolade en cantuccini, overgoten met warme espresso.
Scroppino € 9,50
Scroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt in de Italiaanse regio Veneto. Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met vodka, limoncello en Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco).
il gallo is een Italiaans restaurant aan de Westenschouwenseweg te Burgh-Haamstede (Zeeland). De ingrediënten die we gebruiken zijn puur en eerlijk. In de keuken maken we met deze ingrediënten een ware Italiaanse smaaksensatie.
Burgh-Haamstede ligt in een prachtig landelijk gebied vlakbij het strand en de duinen van de Noordzee, de Stormvloedkering /Oosterschelde- kering, de Brouwersdam en Deltapark Neeltje Jans. De kop van Schouwen-Duiveland, zoals dit gedeelte van Zeeland ook wel genoemd wordt, met zijn heerlijke strand met een lengte van 17 kilometer behoort tot de zonnigste gebieden van Nederland. Ieder jaar vieren duizenden mensen dan ook hun zomervakantie in Burgh-Haamstede.
Italiaanse pomodori- tomatensoep, verse basilicum
Insalata caprese e burrata € 15,50
Dun gesneden tomaat met basilicum en aceto balsamico met een bol verse buratta.
Bruschetta vegatariano € 15,50
Bruschetta’s ( 5) van verse tomaat, verse knoflook en basilicum.
Hoofdgerechten
Il gallo vegatariano € 17,--
Een saus met broccoli, spinazie, pesto, ratatouille.
Pomodori tomatensaus, champignons, paprika, courgette, aubergine, Parmezaanse kaas.
Een pastasaus gemaakt met verse knoflook en pesto.
Maak uw keuze uit één van onze pasta soorten, spaghetti, penne en tagliatelle. De keuze is aan u!
Cannelloni verdure € 19,--
Cannelloni gevuld met spinazie, ricotta, bospaddenstoelen, zongedroogde tomaten, en tomatensaus en Parmezaanse kaas
Bij restaurant il gallo (te Burgh-Haamstede) worden elke dag de producten vers aangevoerd
door zorgvuldig geselecteerde vaste leveranciers. Op deze manier waarborgen we de
kwaliteit van onze producten.
Jorick Fierens: “Ik hou van de Italiaanse keuken. Het zijn ingrediënten met een pure smaak
en je proeft de producten afzonderlijk. Het is heel anders dan de Franse keuken, waar veel
gemengd wordt”.
Buon appetito!
Pastasaus van pancetta, ui, salie, knoflook en ei.
Een saus met broccoli, spinazie, pesto en zalm.
De originele fantastische saus van pomodori tomaten, gehakt en verse Parmezaanse kaas.
Pasta pollo al forno € 17,-
Een pastasaus gemaakt van tomaat, paprika, champignon, knoflook, ui, courgette, aubergine en kip, gegratineerd in de oven.
Voor de liefhebber, olie, rode peper, knoflook, gerookte zalm, mosselen en gebakken gamba´s. Heerlijk!!
Volgens grootmoeders recept.
Pasta d´all stagione € 19,-
Voor ieder seizoen een geweldige pasta, vraag ernaar.
Alle pasta’s en lasagne worden geserveerd met brood.
Het is mogelijk om bij restaurant il gallo je huwelijksfeest te vieren of je baby te ‘showen’ tijdens jullie kraamfeest in ons speciaal voor deze gelegenheid versierde restaurant.
Naast een uitgebreide keuze in mooie Italiaanse wijnen hebben we ook diverse andere specialiteiten op onze drankkaart staan.