Cantina il gallo

4 gangen verrassingsdiner

inclusief scropino 

35 euro p.p.

Voorgerechten

Apperativo

Filetto al carpaccio   € 14,50

Flinterdun gesneden ossenhaas, truffeldressing, Parmezaanse kaas, dun gesneden rode ui, pijnboompitten.

Tartare di tonno   € 14,50

Tonijn tartaar. Gesneden verse tonijn met citroen mayonaise, rucola salade, zon gedroogde tomaat en walnoot crunch.

 
Antipasta    € 10,50 p.p

 ( bestellen vanaf 2 personen) Gorgonzola, geitenkaas, mozzarella, bruschetta, gegratineerde scampi, pastrami, proscuitto, salami, carpaccio ossenhaas, vitello tonnato.

 Zuppa di pesce   € 8,--
Kreeften- garnalen bisque, mosselen, garnalen,gerookte zalm, gamba.

  Zuppa di aglio   € 8,--
Steenoven gerookte knoflook, gerookte kuikenfilet, bos ui, zwarte truffel.

 Scaloppine e cozze   € 16,00
Roer gebakken coquilles en mosselen in de schelp met tagliatelle, room, Parmezaanse kaas en witte wijn.

 Cinque Bruschetta    € 14,50
Vijf bruschetta’s, tomaat / basilicum, salami / gorgonzola,proscuitto / pesto, mozzarella / aceto, gerookte zalm

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood, boter en aioli

Maandmenu
45 euro

menu mensile

Bonbon van gerookte zalm, gevuld met Hollandse garnalen, rucola en verse kruiden - geitenkaas

Gebakken varkensrack, gemarineerd in kruidige olijfolie, gebakken in een korst van basilicum, kervel en rozemarijn.

of

In olijfolie gebakken gamba’s ( 12 stuks), geserveerd met een witte wijn – roomsaus

Wild seizoen!

 Verder hebben we iedere week een ander extra hoofdgerecht voor de wildliefhebber. Vraag het ons en u krijgt het antwoord!

Huisgemaakte brownie met pecannoot en chocolade met een bosvruchten sorbetijs.

Hoofdgerechten

secundi piatti

Filetto di dorade   € 25,50
Gebakken dorade filet met een mayonaise van venkel en citroen

 Passera di mare   € 25,50
Scholfilet gegaard in de oven met een sausje van basilicum en room

 
 Cervo al forno   € 25,50

Gebakken hertenbiefstuk met een rode wijnsaus en zwarte truffel.

Maiale alla griglia    € 25,50
Gegrilde varkenshaas geserveerd met een saus van pancetta, rode ui en champignons

Deze gerechten worden geserveerd met een bijpassend garnituur


Dessert

 

Frutta e formaggio    € 13,50
Italiaanse kazen, vers fruit, balsamico siroop, brood, olijven, noten.

 Tiramisù dello Chef € 10,--
Lange vingers, mascarpone, koffie, cacao, vanille-ijs, koffie karamel.

 

 Torta di mirtilli € 11,50
Blauwe bessen cheese cake met yoghurtijs en
bosvruchtensaus.

 Scroppino         € 8,50

Scroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht  tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt in de Italiaanse regio Veneto.

Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met vodka  en Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco).

Restaurant il gallo Burgh-Haamstede

il gallo is een Italiaans restaurant aan de Westenschouwenseweg te Burgh-Haamstede 
(Zeeland). De ingrediënten die we gebruiken zijn puur en eerlijk. In de keuken maken we 
met deze ingrediënten een ware Italiaanse smaaksensatie.

Burgh-Haamstede ligt in een prachtig landelijk gebied vlakbij het strand en de duinen van 
de Noordzee, de Stormvloedkering /Oosterscheldekering, de Brouwersdam en Deltapark 
Neeltje Jans. De kop van Schouwen-Duiveland, zoals dit gedeelte van Zeeland ook wel 
genoemd wordt, met zijn heerlijke strand met een lengte van 17 kilometer behoort tot de 
zonnigste gebieden van Nederland. Ieder jaar vieren duizenden mensen dan ook hun 
zomervakantie in Burgh-Haamstede. 

Vegetarisch

Vegetariano

Voorgerechten

 Zuppa di pomodoro   € 6,--
Italiaanse pomodori- tomatensoep, verse basilicum.

 Pomodoro carpaccio    € 12,50

Dun gesneden pomodorie tomaat, rucola salade, olijven, gorgonzola, walnoten, huis gemaakte pesto.

 

Bruschetta vegatariano        € 12,50

Bruschetta, tomaat en knoflook, huisgemaakte pesto, mozzarella, basilicum.

 

 Hoofdgerechten

 Il gallo vegatariano   € 16,--
Een saus met broccoli, spinazie, pesto, ratatouille.

 

Bolognese vegetariano         € 16,--
Pomodori tomatensaus, champignons, paprika, courgette, aubergine, Parmezaanse kaas.

 

Pasta con pesto  € 16,--
Een pastasaus gemaakt met verse knoflook en pesto.

  

Maak uw keuze uit één van onze pasta soorten, spaghetti, penne en tagliatelle. De keuze is aan u!

 

Cannelloni verdure    € 16,--

Cannelloni gevuld met spinazie, ricotta, bospaddenstoelen, zongedroogde tomaten, en tomatensaus en Parmezaanse kaas

ristorante il gallo

Bij restaurant il gallo (te Burgh-Haamstede) worden elke dag de producten vers aangevoerd 
door zorgvuldig geselecteerde vaste leveranciers. Op deze manier waarborgen we de 
kwaliteit van onze producten. 

Jorick Fierens: “Ik hou van de Italiaanse keuken. Het zijn ingrediënten met een pure smaak 
en je proeft de producten afzonderlijk. Het is heel anders dan de Franse keuken, waar veel 
gemengd wordt”. 

Buon appetito!

Pasta´´ s

Spaghetti, penne en tagliatelle. Maak uw keuze uit één van onze pasta soorten en bepaal met welke saus u de pasta overgoten wilt hebben. De keuze is aan u!

Carbonara     € 16,-
Pastasaus van pancetta, ui, salie, knoflook en ei.

 
Pasta di “il gallo”      € 16,-
Een saus met broccoli, spinazie, pesto en zalm.

 
Bolognese tradizionala         € 16,-
De originele fantastische saus van pomodori tomaten,

gehakt en verse Parmezaanse kaas.

 
Pasta pollo al forno   € 16,-

Een pastasaus gemaakt van tomaat, paprika, champignon,

knoflook, ui, courgette, aubergine en kip, gegratineerd in de oven.

 

Pasta di pesce   € 19,-
Een pastasaus gemaakt van pesto, garnalen, mosselen,

zalm en scampi.

 

Lasagna bolognese   € 16,-
Volgens grootmoeders recept.

 

Pasta d”all stagione   € 19,-

Voor ieder seizoen een geweldige pasta, vraag ernaar.


Alle pasta’s en lasagne worden geserveerd met brood.