4 gangen verrassingsdiner
Iedere dag serveren we buiten de menukaart een 4 gangen proeverij menu, varieert van seizoen producten tot de gerechten in een kleinere vorm van de menukaart.
Laat u verrassen van de smaken en creativiteit van onze keuken. Alle gangen zullen in een combinatie van koud en warm, vis, vlees en vegetarisch geserveerd worden.
Tussendoor maken we aan tafel onze beroemde scroppino!
55,-- euro p.p
.
Italiaanse pomodori- tomatensoep, verse basilicum. ( V )
Kreeften- garnalen bisque, mosselen, garnalen, gerookte zalm, gamba.
Insalata caprese e burrata € 16,50
Dun gesneden tomaat met basilicum en aceto balsamico met een bol verse buratta. ( V )
Bruschetta € 16,50
Variatie van 5 verschillende soorten belegde bruschetta’s, ook vegetarisch mogelijk ( V )
Filetto al carpaccio € 16,50
Flinterdun gesneden ossenhaas, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, dun gesneden rode ui, kappertjes en pijnboompitten.
Vitello Tonato € 16,50
Zacht gegaard kalfsvlees met tonijnmayonaise, kapper appeltjes, pijnboompitten en rucola
Gebakken coquilles met verse pasta, roergebakken met room, witte wijn en rauwe ham
Antipasta € 19,50 p.p
( bestellen vanaf 2 personen)
Mooie plank met verschillende soorten Italiaanse kazen, vis- en vleeswaren, bruscetta´s en vegetarisch, warm en koud.
Voorgerecht
Portobello uit de oven met fijngesneden kastanjechampignons en met huisgemaakte kruidenkaas gegratineerd
€ 17,50
Hoofdgerechten heeft u de keuze uit
Vispotje bestaande uit verschillende vissoorten, schaal en schelpdieren met een tomaten – vissaus
€ 37,50
Of
Gebakken parelhoen met truffelgnocci, gebakken spinazie en een saus van dragon
€ 37,50
Dessert
Tartalette met bosvruchten bavarois
€ 13,-
Kabeljauwfilet uit de oven met olie, rozemarijn, anjovis, citroen en kappertjes.
Gegrilde tonijnsteak, ingesmeerd met een frisse tomatensalsa.
Ossobuco € 34,00
Traditionele kalfsschenkels in tomatensaus, Italiaanse kruiden en verse groenten.
Gegrilde runder rib-eye met huisgemaakte chimichurri.
Deze gerechten worden geserveerd met wisselende bijlagen
Contorni
Insalata mista € 5,50
Schaaltje verse frietjes € 4,50
Italiaanse kazen, vers fruit, balsamico siroop, brood, olijven, noten.
Lange vingers, mascarpone, koffie, cacao, vanille-ijs, koffie karamel.
Affogato € 13,-
Vanille ijs, cantuccini, chocolade en overgoten met warme espresso
Scroppino € 10,-
Scroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt in de Italiaanse regio Veneto. Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met vodka, limoncello en Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco).
il gallo is een Italiaans restaurant aan de Westenschouwenseweg te Burgh-Haamstede (Zeeland). De ingrediënten die we gebruiken zijn puur en eerlijk. In de keuken maken we met deze ingrediënten een ware Italiaanse smaaksensatie.
Burgh-Haamstede ligt in een prachtig landelijk gebied vlakbij het strand en de duinen van de Noordzee, de Stormvloedkering /Oosterschelde- kering, de Brouwersdam en Deltapark Neeltje Jans. De kop van Schouwen-Duiveland, zoals dit gedeelte van Zeeland ook wel genoemd wordt, met zijn heerlijke strand met een lengte van 17 kilometer behoort tot de zonnigste gebieden van Nederland. Ieder jaar vieren duizenden mensen dan ook hun zomervakantie in Burgh-Haamstede.
Bij restaurant il gallo (te Burgh-Haamstede) worden elke dag de producten vers aangevoerd door zorgvuldig geselecteerde vaste leveranciers. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van onze producten.
Wij houden van de Italiaanse keuken. Het zijn ingrediënten met een pure smaak en je proeft de producten afzonderlijk. Het is heel anders dan de Franse keuken, waar veel gemengd wordt.
Buon appetito!
Pastasaus van pancetta, ui, salie, knoflook en ei.
De originele fantastische saus van pomodori tomaten,
gehakt en verse Parmezaanse kaas, ook vegetarisch mogelijk. ( V)
Fusilli pesto pollo € 19,-
Fusilli pasta met een pesto room saus en kippendij filet, ook vegetarisch mogelijk. ( V)
Spaghetti in knoflook, olie en rode peper, met scampi’s, gerookte zalm en mosselen.
Huisgemaakte lasagne met veel groenten, rundergehakt, tomatensaus en bechamel saus.
Aan tafel geschaafde Parmezaanse kaas.
Bucatine all amatriciane € 19,-
Bucatine is een buisvormige pasta die de saus van varkenswang, ui, tomaat en pecorino perfect opneemt, een traditioneel gerecht uit Amatrice, midden Italië
Cannelloni verdure € 21,-
Cannelloni gevuld met spinazie, ricotta, bospaddenstoelen,
zongedroogde tomaten, en tomatensaus en Parmezaanse kaas. ( V )
Alle pasta´s worden geserveerd met ciabatta
Het is mogelijk om bij restaurant il gallo je huwelijksfeest te vieren of je baby te ‘showen’ tijdens jullie kraamfeest in ons speciaal voor deze gelegenheid versierde restaurant.
Naast een uitgebreide keuze in mooie Italiaanse wijnen hebben we ook diverse andere specialiteiten op onze drankkaart staan.