4 gangen verrassingsdiner
inclusief scropino
39,50 euro p.p.
Filetto al carpaccio € 15,50
Flinterdun gesneden ossenhaas, truffeldressing, Parmezaanse kaas, dun gesneden rode ui, pijnboompitten.
Vitello Tonato € 15,50
Zacht gegaard kalfsvlees met tonijnmayonaise, kapper appeltjes, pijnboompitten en rucola
Antipasta € 15,50 p.p
( bestellen vanaf 2 personen)
Gorgonzola, geitenkaas, mozzarella, bruschetta, gegratineerde scampi, pastrami, proscuitto, salami, carpaccio ossenhaas, vitello tonnato.
Kreeften- garnalen bisque, mosselen, garnalen, gerookte zalm, gamba.
Authentieke minestrone soep, gevuld met tomaat, venkel, wortel, prei en mooie kruiden.
Gebakken coquilles met uitgebakken proscuitto op verse tagliatella.
Portobello e risotto € 16,50
Risotto van gorgonzola en witte wijn met portobello ’s gevuld met pancetta.
Zilte salade met zeekraal, lamsoor, gerookte Oosterschelde paling en een lichte peper mayonaise
Hele gebakken zeetong ( 500 gr), heerlijk bruin in roomboter gebakken.
Of
Gegrilde bistecca a la fiorentia. T-bone steak, gemarineerd in olie, rozemarijn en knoflook
Huisgemaakte cheesecake van pistachenoten, geserveerd met yoghurt ijs
Gebakken dorade filets met een saus van witte wijn en groene kruiden.
Pesce gatto € 28,00
Gebakken zeewolf filet met een heerlijk frisse citroen boter
Bistecca di vitelle € 28,00
Gegrilde kalfs rib-eye met een gepofte knoflook saus
Gebakken parelhoen, gevuld met mozzarella en geserveerd met een tomaten-knoflooksaus
Italiaanse kazen, vers fruit, balsamico siroop, brood, olijven, noten.
Lange vingers, mascarpone, koffie, cacao, vanille-ijs, koffie karamel.
Panna Cotta € 12,-
Carpaccio ananasso € 12,-
Dun gesneden verse ananas besprenkeld met vanille olie, geserveerd met mandarijn ijs.
Scroppino € 9,50
Scroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt in de Italiaanse regio Veneto. Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met vodka, limoncello en Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco).
il gallo is een Italiaans restaurant aan de Westenschouwenseweg te Burgh-Haamstede
(Zeeland). De ingrediënten die we gebruiken zijn puur en eerlijk. In de keuken maken we
met deze ingrediënten een ware Italiaanse smaaksensatie.
Burgh-Haamstede ligt in een prachtig landelijk gebied vlakbij het strand en de duinen van
de Noordzee, de Stormvloedkering /Oosterscheldekering, de Brouwersdam en Deltapark
Neeltje Jans. De kop van Schouwen-Duiveland, zoals dit gedeelte van Zeeland ook wel
genoemd wordt, met zijn heerlijke strand met een lengte van 17 kilometer behoort tot de
zonnigste gebieden van Nederland. Ieder jaar vieren duizenden mensen dan ook hun
zomervakantie in Burgh-Haamstede.
Italiaanse pomodori- tomatensoep, verse basilicum.
Pomodoro carpaccio € 14,50
Dun gesneden pomodorie tomaat, rucola salade, olijven,
gorgonzola, walnoten, huis gemaakte pesto.
Bruschetta vegatariano € 14,50
Bruschetta’s ( 5) van verse tomaat, verse knoflook en basilicum.
Hoofdgerechten
Een saus met broccoli, spinazie, pesto, ratatouille.
Pomodori tomatensaus, champignons, paprika,
courgette, aubergine, Parmezaanse kaas.
Een pastasaus gemaakt met verse knoflook en pesto.
Maak uw keuze uit één van onze pasta soorten, spaghetti, penne en tagliatelle. De keuze is aan u!
Cannelloni verdure € 19,--
Cannelloni gevuld met spinazie, ricotta, bospaddenstoelen,
zongedroogde tomaten, en tomatensaus en Parmezaanse kaas.
Bij restaurant il gallo (te Burgh-Haamstede) worden elke dag de producten vers aangevoerd
door zorgvuldig geselecteerde vaste leveranciers. Op deze manier waarborgen we de
kwaliteit van onze producten.
Jorick Fierens: “Ik hou van de Italiaanse keuken. Het zijn ingrediënten met een pure smaak
en je proeft de producten afzonderlijk. Het is heel anders dan de Franse keuken, waar veel
gemengd wordt”.
Buon appetito!
Pastasaus van pancetta, ui, salie, knoflook en ei.
Een saus met broccoli, spinazie, pesto en zalm.
De originele fantastische saus van pomodori tomaten, gehakt en verse Parmezaanse kaas.
Pasta pollo al forno € 17,-
Een pastasaus gemaakt van tomaat, paprika, champignon, knoflook, ui, courgette, aubergine en kip, gegratineerd in de oven.
Een pastasaus gemaakt van pesto, garnalen, mosselen, zalm en scampi.
Volgens grootmoeders recept.
Pasta d”all stagione € 19,-
Voor ieder seizoen een geweldige pasta, vraag ernaar.
Alle pasta’s en lasagne worden geserveerd met brood.
Het is mogelijk om bij restaurant il gallo je huwelijksfeest te vieren of je baby te ‘showen’ tijdens jullie kraamfeest in ons speciaal voor deze gelegenheid versierde restaurant.
Naast een uitgebreide keuze in mooie Italiaanse wijnen hebben we ook diverse andere specialiteiten op onze drankkaart staan.